باشگاه کوهنوردی پیام ساوجبلاغ

باشگاه کوهنوردی پیام ساوجبلاغ

هشتگرد.خیابان آزادگان.خیابان خرازی.باشگاه ورزشی میرزاکوچک خان.خانه کوهنورد- تلفکس :44212350 . تلگرام : @bashgahekohnavardipayam
باشگاه کوهنوردی پیام ساوجبلاغ

باشگاه کوهنوردی پیام ساوجبلاغ

هشتگرد.خیابان آزادگان.خیابان خرازی.باشگاه ورزشی میرزاکوچک خان.خانه کوهنورد- تلفکس :44212350 . تلگرام : @bashgahekohnavardipayam

گزارش برنامه صعود به قله جارو 95/2/10 به مناسبت روزملی خلیج همیشه فارس

مسیر دسترسی به منطقه صعودازمسیرشهرهشتگرد : نظراباد–اشتهارد – 15 کیلومتری شهر اشتهارد جاده روستای جارو

پوشش گیاهی: درختان گردو ، بادام ، گیلاس ، آلبالو و زالزالک و همچنین گندم ، جو ، یونجه و میوه های جالیزی.

پوشش جانوری: گرگ ، کفتار ، خرگوش ، جوجه تیغی ، تشی  و پرندگانی نظیر کبک ، کبوتر ، تیهو ، باغره  ، عقاب و شاهین و خزندگانی مانند مار ، عقرب ، رتیل ، انواع مارمولک و از همه مهمتر بزمچه که در ارتفاعات بیشتر مشاهده می شود.

وضعیت آنتن دهی موبایل : در ابتدای دره گزنه آنتن دهی وجود ندارد ولی در ارتفاعات بالاتر در اغلب موارد آنتن دهی موبایل وجود دارد.

وضعیت آب : در داخل دره گزنه آب قنات و در دره چهل دختران در محل استراحت چشمه فصلی وجود دارد و در ارتفاعات دسترسی به آب وجود ندارد.

بافت زمین شناسی و آب و هوا:

منطقه را توده های سنگهای آذرین پوشانده است و قله جارو به مانند یک دایک از دل مواد مذاب بیرون زده است و شاکله آن در اواخر دوران سوم  زمین شناسی شکل گرفته و در اوایل دوران چهارم منقلب شده است و دایک های رسوبی به شدت عملکرد داشته است و در قسمتهای پائین دست آذرین بودن منطقه مشهود است و در دره  های منطقه هم میتوان به مقدار اندک مواد کانی را مشاهده کرد.

آب و هوای منطقه خشک و کویری است. سمت شمال روستای جارو رودخانه شور و منطقه نمک زار قابل مشاهده است. البته تپه های رنگی و زاغه های رملی با فاصله از روستای جارو نیز قابل مشاهده است.

مختصری در خصوص شهرستان اشتهارد و روستای جارو :

اشتهارد یکی از شهرستانهای استان البرز می باشد که در 63 کیلومتری جنوب غربی کرج قراردارد . این شهرستان  از شمال به ساوجبلاغ ( ارتفاعات حلقه دره و محدوده شهرستان نظر آباد) ، از جنوب به بخش زرند از توابع شهرستان ساوه (ارتفاعات قزل باش و محدوده شهر ملارد) ، از شرق به شهریار و بخش مرکزی کرج و از غرب به بوئین زهرا متصل می باشد.

وجه تسمیه های متفاوتی برای اشتهارد ذکر شده که  در ذیل به چند مورد از آنها اشاره میکنیم :

1- اشتهارد از دو واژه  " اشته " و " ارد " تشکیل شده ودر زبان مردم اشتهارد که زبان تاتی است اشت Eshta به معنی ایستادن ، ایستگاه و سکونتگاه می باشد و ارد همان ارتا  Arta  در زبان پهلوی به معنای مقدس می باشد . بنابراین ترکیب این دو واژه سکونتگاه مقدس معنا می شود.

2- اشتهارد در اصل" استرده " و " سترده " به معنی صاف ، هموار و بی درخت می باشد.

3- اشته ده به معنی ده شما که به مرور به اشتهارد تبدیل شده است.

4- اشتهارد به معنی محل طلب علم و کسب علم و محلی که عالم زیادی داشته.

اشتهارد دارای آثار باستانی متعددی نظیر زاغه های سنگی ، قلعه کبری ، روی قلعه ، بزقلعه در ارتفاعات جارو و اماکن مذهبی قدیمی نظیر امامزاده زید و رحمان ، امامزاده صغری کبری ، امامزاده رزاق ( در حال بازسازی) و امام زاده سلیمان می باشد.

شهرستان اشتهارد دارای 2 بخش می باشد :

1- بخش مرکزی به مرکزیت شهر اشتهارد و متشکل از دهستانهای ایپک و صحت آباد

2- بخش پلنگ آباد به مرکزیت روستای پلنگ آباد مشتمل بر دهستانهای جارو و پلنگ آباد .

 

روستای جارو :

روستای جارو در 15 کیلومتری شرق شهر اشتهارد قراردارد که با یک جاده فرعی به طول 5 کیلومتر از جاده اصلی به سمت جنوب و در دامنه ارتفاعات کوهستانی جارو قراردارد. روستایی سرسبز و خوش آب و هوا در دل محیط کویری اشتهارد است. این روستا دارای پیشنیه قدیمی است که گواه آن قبرستان زرتشتیان روستا ، کوه شاه مردان و بزقعله در ارتفاعات کوهستان جارو  می باشد. نام روستا ابتدا لویزان بود ولی به دلیل حملات متعدد راهزنان به این روستا در گذشته  و دفاع و تهاجم متقابل اهالی روستا برای دفاع از خود به اهالی "مهاجمان" و به زبان محلی "جاران" گفته می شد که به مرور زمان به "جارو" تبدیل شده است.

روستای جارو در حال حاضر دارای 175 خانوار و 800 نفر جمعیت است . زبان مردم روستا تاتی است. شغل مردم روستا در گذشته سفالگری بوده که به مرور از بین رفته و در سالیان پیش هم به دامداری ، مرغداری و کشاورزی و اشتغال در کوره های آجر پزی سنتی مشغول بودند . ولیکن در حال حاضر به دلیل رشد شهرکهای صنعتی در اطراف روستا و شهر اشتهارد به اشتغال در کارخانجات این شهرکهای صنعتی روی آورده اند.

 

گزارش برنامه صعود به قله جارو

ساعت 6:12 دقیقه ازایستگاه روبروی اداره پست توسط یک دستگاه مینی بوس وچند دستگاه سواری آماده حرکت شدیم. 17 نفر از همنوردان محترم گروه سوار بر مینی بوس اقای مهدی زعیم دارو بقیه با سواری راهی جاده شدیم . از هشتگرد عبور کرده بسمت نظراباد و پس ازآن بسوی شهراشتهارد ونهایتا ساعت 7:20 به روستای جارو رسیدیم. بعدازتوضیحاتی درموردمسئولیت افراد درگروه و دادن تذکرات به سمت قله با راهنمایی یکی ازدوستان محلی بنام اقای سید مصطفی ساجدی وبا سرقدمی اقای جلیوری وعقب داری اقای حامد طهماسبی براه افتادیم. درطی مسیرمتوجه شدیم که از ورود گروههابسمت قنات جلوگیری میشود لذابا پیشنهاد راهنمابا اختلاف 35دقیقه دورتراز مسیردیگری بسوی قله براه افتادیم. ساعت 8:55 دقیقه با گذراز طبیعت زیبای روستای جارو به چشمه رسیدیم .پس ازصرف صبحانه افراد به دو گروه تقسیم شدیم. تعداد18نفر ازمسیررفت بسمت قنات به سرپرستی اقای بهنام الهی واقای محسن دانیالی به راه افتادند.22نفرهم درساعت 9:35دقیقه بسوی قله حرکت کردیم .در طی مسیرکه گروه برای اولین بارازاین منطقه عبورمیکرد بادست به سنگ شدن وتمرین سنگ طبیعی به نقطه ایی زیر یال غربی قله رسیدیم .باتوجه به برنامه ازقبل تعیین شده جهت یاداوری واموزش گام برداری توسط استاد جلیوری و پرسش وپاسخ افرادساعت 11:35روی یال غربی قرارگرفتیم. پس ازعبورازموانع طبیعی وطی مسیرساعت 13به قله رسیدیم .بعدازصرف تنقلات وگرفتن عکسهای یادگاری بطرف چشمه وقنات سرازیر شدیم. 14:30به محل مورد نظر رسیدیم. پس از گپ وگفتی با افرادمحلی که حاضرنبودند هیچ کس وارد این منطقه شودعلت را جویا شدیم. گفتند افراد وارد این منطقه شده چون اب روستا ازطریق قنات ان هم بصورت سرباز تامین میشودو احتمال الودگی ان توسط مردم ممکن است صورت بگیرد ناچاریم که از ورود انان جلو گیری کنیم .ما نیز پذیرفتیم وبااحترام به انها پس ازنیم ساعت توقف وگرفتن اب ازقنات راهی روستای جارو شدیم .ساعت 15:30 با خداحافظی ازهمدیگرسواربرماشین ها شده ودرسلامت کامل باخاطره ایی به یاد ماندنی دیگربه منزل رسیدیم

 

 

اسامی شرکت کنندگان در برنامه آقایان:

محمد جعفرسیفی،رضا جلیوری ،حامدطهماسبی،مهدی قدرچی،مهدی علیخانی،عرفان اسلامی،محسن دانیالی،بهرام امین لو،مهدی میرزاییان ،رحیم رحیمی ،بهنام الهی،ارسطو اقا احمدی

خانم ها:

دامک ،حق نژاد،هاشمپور،نادری،خلیفی،نیکخویی،رجبی،مژگان خلیفی،حیدرزاده،شیرزادی،

دانیالی،قربانی ، محمدزاده، زارع، دلشادی ،میرزاییان ،

مهمان ها :سید رسول موسوی ، سید مصطفی ساجدی ،حسن میرزاییان ،وخانمها : اسلامی ،دلشادی ،فاطمه وزهرا میرزاییان ،سارا میرزاییان،اننا میرزاییان ،دانیالی

جلودارومسعول فنی :مهندس جلیوری

عقب دار:حامد طهماسبی

امدادنجات ومحیط زیست :محسن دانیالی

عکاس: مهدی علیخانی وبهنام الهی

هزینه برنامه : نفری 10 هزار تومان

سرپرست : ارسطو اقااحمدی 

ده اردیبهشت:روز ملی خلیج فارس

اردیبهشت روزی افتخارآمیز در تاریخ ایرانیان است . در ۲۲ تیرماه ۱۳۸۴، هیات دولت مصوبه ای را تایید کرد که به موجب آن دهم اردیبهشت هرسال ، “روز ملی خلیج فارس” خواهد بود.

دهم اردیبهشت در تاریخ ایران روز مهمی است. روزی که یادآور ازخودگذشتگی های ملت سرافراز ایران و فرار اشغال‌گران متجاوز پرتقالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط جابرانه‌ برسواحل جنوبی کشور (۲۱ آوریل ۱۶۲۲ میلادی) در پی رشادت‌های سپاه ایران به رهبری امیرالامرای فارس(امام قلی‌خان) می باشد.شاه عباس صفوی  در این روز در سال ۱۶۲۱ میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیکی یاد شود.

اما این روز در سال‌های اخیر شرایط دیگری پیدا کرده است. وجه اهمیت تاریخی این روز تحت شعاع تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت قرار گرفته است. تصمیم که ۱۰اردیبهشت را به روز ملی خلیج فارس بدل کرده است.

خلیج تا ابد فارس سومین خلیج بزرگ جهان است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ همواره نامش بر سر زبان‌ها بوده است و مردم تمام جهان آن را با نام خلیج فارس یا دریای پارس می شناسند.

قدیمی ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به کتاب های باقیمانده از یونان باستان بر می گردد.

یونانی ها و مورخانشان در این کتاب ها با نام “پرسیکوس سینوس” که به معنی “خلیج فارس” است از این آبراهه یاد می کنند و تکرار همین نام باعث می شود که بسیاری از نقشه های باقیمانده از اروپائیان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد کنند.

بر اساس نوشته‌های مورخان یونانی مانند هرودت (۴۸۴ – ۴۲۵ ق.م) کتزیاس (۴۴۵ – ۳۸۰ ق.م)، گزنفون (۴۳۰ – ۳۵۲ ق.م) استرابن (۶۳ ق.م – ۲۴ م) که پیش از میلاد مسیح می‌زیسته‌اند؛ یونانیان نخستین ملتی هستند که به این دریا نام پرس و به سرزمین ایران پارسه، پرسای، پرس‌پولیس یعنی شهر یا مملکت پارسیان داده‌اند.

انگلیسی زبان‌ها نیز این منطقه جغرافیایی خاص را PERSIAN GULF می خوانند که در واقع ترجمه ساده ای از نام “خلیج فارس” است و نقشه‌های بیشماری که از ملوانان و جغرافی دانان انگلیسی قرون ۱۶ و ۱۷ میلادی باقیمانده است، اسناد غیر قابل انکار این حقیقت تاریخی هستند


حتی اگر ازل، ابد و روز، شب شود

امکان پذیر نیست که سرکه رطب شود

از بمب های هسته ای ات هم کمک بگیر

شاید که اصل بی نسبت با نسب شود

دیوانگی ست اینکه شما فکر می کنید

این چاه های نفت براتان لقب شود

این سرفه ها نشانه ی یک مرگ حتمی اند

از آن زمان بترس که این سرفه تب شود

با ضربه های موشک خود دف بزن مرا

بگذار ساحت غزلم پر طرب شود

از یک پشیز میهن مان دل نمی کنیم

حتی اگر که حب وطن مستحب شود

از شرم، رودهای زمین خشک می شوند

یک روز اگر خلیج، خلیج عرب شود!

عطیه پژمان

گزارش برنامه قله شاه کرم و تمرین ترمزکردن با کلنگ دربرف 95/1/20

منطقه جغرافیایی : طالقان

نفرات شرکت کننده :اقایان استاد یونس رضاخانی، بهرام امین لو، مهدی مخابری، مهدی ازادفلاح، ارسطو اقااحمدی، محمدصادق جوکار، ومیهمان اقای ایرانشاهی.خانمها: مهسا دلشادی، لیلااقامحمدزاده، لیلا رجبی،  عاطفه دامک،  معصومه پادیاب، ساراپالیزدار،  ومیهمان خانم علی نژاد.

سرپرست برنامه :محمد آقااحمدی

عکس : ، محمد آقااحمدی وبهرام امینلو

گزارش :محمد اقااحمدی.

حرکت ساعت 5صبح از هشتگرد اغاز شد. همگی بایک دستگاه مینی بوس به سمت روستای اورازان از توابع طالقان به راه افتادیم.

برای رسیدن به اورازان زادگاه جلال ال احمد باید از شهرک به سمت بالا طالقان راه فرعی روستای گوران عبور کرد از کنار جاده تا روستای اورازان 10کیلومتر راه است. کمی درباره روستای اورازان بدانیم.  روستای مرتفع اورازان که نزدیک روستای گلیرد میباشد درجنوب طالقان وجود دارد. اگرشما درهوایی صاف صعود کنید،  درمسیر نمایی زیبا از علم کوه وشاه البرز و دریاچه زیبای سد طالقان خواهید دید و روی قله هم نمایی از منطقه نظراباد و هشتگرد واتوبان کرج قزوین. 

اورازان یکی ازتک نگاری های زنده یاد جلال ال احمد است که طی ان، وی بانگاهی دقیق، زندگی روزمره وجلوه های گوناگون حیات مادی ومعنوی مردم روستا ی اورازان که مولد اچداد اواست رابه تصویر کشیده است.  گفتنی است این روستا درنواحی کوهستانی شرق طالقان واقع شده است. جلال درگذشته کتابی تحت اورازان نوشت چه ساده و زیبا این روستا را به ترسیم کشیده و نگاه هنرمندانه و ریز بین قلم شگفت انگیز این نویسنده هنوز بعداز گذشت سالها خواندن این کتاب را لذت بخش کرده است.

ساعت 7.30 به سرقدمی اقای رضا خانی وعقب داری اقای احمدی به طرف قله شاه کرم حرکت کردیم ، بعد از حدود یک ساعت کوهپیمایی به محل مناسبی برای تمرین ترمز کردن باکلنگ دربرف رسیدیم .اقای رضاخانی هم تجربیات با ارزش خودرا در اختیارما قرار دادند وانواع ترمزها و گام برداریها رو به ما اموزش دادند . سرخوردن روی شکم،  سرخوردن از پشت و...... گام برداری روی یخ،  گام برداری با کلنگ و خیلی کارهای دیگر که هرکوهنوردی  انهارا باید بداند.  برای این گونه تمرین ها حتما باید لباس گرم اضاففه همراه داشته باشیم. بعد از حدود دوساعت تمرین تعدادی از دوستان به سرقدمی اقای رضاخانی به  سمت قله حرکت کردند وبقیه بچه ها با راهنمایی های اقای جوکار واقای احمدی وخانم پالیزدار مشغول  تمرین انواع کارگاه، باکلنگ و بدون کلنگ و فرود آمدن  شدند. در ساعت 12 کنارهمدیگر جمع شدیم و بعد از چند دقیقه استراحت به طرف روستا به راه افتادیم وکنار رودخانه قبل از روستا در منطقه ای بسیار زیبا مشغول صرف نهار شدیم . بعداز نهار به راه خود ادامه دادیم وساعت 14.30 به روستا رسیدیم و سوار خودرو شدیم ودر ساعت چهارونیم همگی به منزل رسیدیم. ودرپایان جا دارد از همه زحمات اقای رضاخانی و راهنمایی های ایشان وتذکراتشان که در بهتر اجراشدن این برنامه کمک زیادی کرد تشکر کنم وهمچنین از اقای احمدی که با صبرو شکیبایی دراجرای برنامه مرایاری کردند قدر دانی کنم.